2011. január 26., szerda

Indulástól a Fórum építőkockái - XVII. rész


redbull  2010. június 8-án konspirációs védelmet látott el, bár nem tudom, kinek:        
Kérem ne értse félre szavaim, nem sértően kívánom írni, de.  Az, hogy a magán levél hogy került hozzám had válaszoljak az Ön szavaival: "Mivel felvetődik, kérdés nélkül is, hogyan jutottam e bizonyítékokhoz, arra óvatosan az a válaszom, hogy bizony, becsúsztatta egy általam ismeretlen valaki a postaládámba... És ezt a magyarázatot jelen esetben így tartom helyesnek..."
Legyünk következetesek, ha Önhöz dobhatnak be bizonyítékot, engedjük meg, hogy máshoz is dobhassanak. Még annyit szeretnék hozzáfűzni, én sem értek egyet a jelenlegi testület munkájával, de úgy gondolom ezeknek ötletet adni teljesen felesleges. Remélem a következő testület jobb lesz és ezért a választáson tehetünk a legtöbbet. Én ott leszek, és tudni fogom ki volt az elmúlt 4 évben aki mindent megtett délegyházáért, és ki az aki nem méltó az újraválasztáshoz.
 djbaba  szép lassan el kezdett közéleti szerepet vállalni:          
Úgy legyen, ámen! Még van  5 hónap, változhat minden és mindenki ... Lásd a változás elkezdődött: nincs újság az üdülőn. Nem megy el minden rendezvényre az újságíró nő és kedves férje. A falu gondnok törődik az üdülősökkel, nyírják a bozótot, nyírják az önkori telkeket, vagy csak a hétvégi készülődés a nyílt napra? A  múltkor is akkor volt az útjavítás nagy dérrel-dúrral és utána elmosta az eső, de azt lehetett mondani törődve van velük .
  Megpróbáltam válaszolni a Redbullnak:
Azért van valami különbség... Személyes levelezés közzé adása... Hát... Lehet, hogy - maradjunk annyiban, hogy bedobta valaki - meg is tarthatta volna, vitrinbe is tehette volna, de... Maga nyilvánosságra hozta... Mindegy... Különösebben nem érdekel, de magántitok megsértése, alapvetően büntetőjogi kategória... Bizony, sok információ jut el hozzám, de magánlevelet, bizalmas háttérinformációt nem adtam még közzé soha... Nem haragszom magára, bár konkrét dolgot maga sem ír Délegyháza helyi felelőseiről, semmi baj... Ez a maga erkölcsi felfogásának a dolga... És? Valójában nem az úgynevezett ezeknek akarok levegőben ötletet adni, hanem a dolog egyszerűbb...  Emberhez méltóan szeretném jobban érezni magam és élni Délegyházán.  Most. És holnap is.
Bizony, nem Önre tartozik, de valaki agresszív, sértő hangon megkérdezte, illetve inkább rákérdezett, vajon akkor is szóvá teszem véleményemet bántva az önkormányzat tagjait, amikor ezek a mostaniak már maguk mögött hagyták az általuk okozott romhalmazt?  Mondtam, hogy igen.  Hát ehhez tartom magam. Ennyi az egész. Köszönöm szépen levelét.
 Úgy érezte Boltos József, hogy őt is érinti a téma. 
Sorba vette az eddig hozzászólókat:
Tisztelettel jelezném mindenki felé,hogy bár különbséget kell tenni közszereplő és nem közszereplő között a médiában, itt a fórumon viszont szabályzatunk szerint,
1. 
A személyeskedés semmilyen formája nem megengedett.
2.
Tilos a fórumon bárkinek - vagy bármely embercsoport tagjának - az emberi méltóságát megsérteni. Kifejezetten tilos a nemzeti, etnikai, vallási, kulturális, nemi és faji alapú előítéleteknek, és megkülönböztetéseknek - akár burkolt formában is - a fórumon hangot adni.
3.
A fenti szabály megszegése akár azonnali kizárást eredményezhet 
(lásd moderálási alapelvek)."
Tehát a személyeskedés semmilyen formája sem megengedett.
                Próbálja mindenki véleményét sértések nélkül leírni .               
Másnap, úgy éreztem, szólnom kell:
Kénytelen voltam baráti kéréssel fordulni Boltos Józsefhez az alábbiak szerint:  Tisztelt Boltos József!
Ha lehet, kérlek, hass oda, azaz tisztelettel hozd a jegyző tudomására, hogy hiányzik a település önkormányzati ülések jegyzőkönyveinek nagy része a település weblapjáról. Tudomásom és tapasztalatom szerint vezetik a jegyzőkönyveket, ezért még pénzt is kap egy önkormányzati dolgozó.
Három lehetőség van.
1.
Nem akarják, félnek nyilvánosságra hozni a jegyzőkönyveket.
2.
Fizetésért nem vezeti a jegyzőkönyveket az önkormányzati dolgozó.
3.
Egyszerűen, a szokás szerint hanyagok.
 Kérlek, lépj, ha tudsz...
Boltos József azonnal válaszolt:        
Holnap szóvá teszem és válaszolok.
       parafa rátromfolt:  
120 évre titkositva vannak jkv. Majd az unokáitok megnézhetik.