2011. február 26., szombat

Összeroppanás előt.t....

NEM TUDOM, AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS ANNAK SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGÁNAK ESZÉBE JUTOTT E, 
HOGY BIZONY, 
DÉLEGYHÁZÁN ÉLHET, 
LASSAN VEGETÁLHAT OLYAN CSALÁD, 
AMELYNEK BEDŐLT, VAGY BEDÖLŐBEN A HITELJE 
ÉS 
LASSAN UTCÁRA KERÜL?
GYANÍTOM, MÉG CSAK NEM IS SEJTIK.
HA PEDIG NEM SEJTIK, 
LEHET, 
NEM IS ÉRDEKLI ŐKET...
ÉN MÁSKÉPPEN LÁTOM.
 AMELY CSALÁD AZ ÖSSZEROPPANÁS HATÁRÁN ÁLL, OLVASSA EL AZ ALÁBBIAKAT ÉS LÉPJEN.
 NE AZ ÖNKORMÁNYZATRA VÁRJON, 
MERT AKKOR CSAK AZ UTCÁN TALÁLJA MAGÁT 
ÉS 
EGÉSZ CSALÁDJÁT.  

*********************************


Banki és Végrehajtási Károsultak Érdekei Képviseletét Felvállaló Szervezetek és Személyek!
Áttekintettem a tömeges banki kölcsön- és jelzálogszerződésekből eredő jogvitákban érvényesíthető anyagi jogi és eljárásjogi lehetőségeket, és tényállástól függően az alábbi jogszolgáltatási programot tudom vállalni az ügyfelekkel pervitelre és végrehajtási eljárásbeli jogi képviseletre az ügyvédi törvény és közvetlenül kötendő "ügyvédi megbízás és tényvázlat alapján:

1) A banki kölcsön- és jelzálog szerződések Ptk.-s jogi alapokon történő megtámadása polgári perbíróságon, és az iktatott keresetlevél benyújtásával kérni a vh. bíróságtól a vh. eljárás felfüggesztését [Vh. 49.§ (2), Pp. 152.§ (2)].

2.) A jogerős ítélet ellen 6 hónapon belül a helyi bíróságnál perújítással élni és a perújítás bíróságától kérni a vh. felfüggesztését [Pp. 267.§ (2)], és lehet 60 napon belül a Legfelsőbb Bíróságon a jogerős ítélet ellen felülvizsgálati kérelemmel élni és kérni a vh. felfüggesztését [Pp. 273.§ (3)] és egyben a felülvizsgálati per ingatlan-nyilvántartási bejegyzését.

3.) A jogerős ítéleten alapuló végrehajtási lappal vagy közjegyzői végrehajtási záradékkal elrendelt végrehajtás megszüntetése (korlátozása) iránt a helyi bíróságon lehet végrehajtási pert indítani, és kérni a végrehajtás felfüggesztését [Vh. 370.§]. Vh. lapos végrehajtás esetén kicsi a mozgástér, de a rendszerint jellemző közjegyzői végrehajtási záradékon alapuló végrehajtási megszüntetési (korlátozási) perben érdemi vita folytatható a követelésről (pl. érvényesen létrejött-e egyáltalán a követelés).

4.) Az igényperek lehetnek még halasztó és végrehajtást felfüggesztő hatályúak [Pp. 374.§, Vht. 115.§, 139.§, 178.§].

5.) A végrehajtás megszüntetés [Vht. 41.§, 56.§] és a végrehajtás felfüggesztési [Vht. 48-51.§§] lehetőségek kimerítése.

6.) A végrehajtási jogorvoslatok kimerítése [Vht. IV. rész]  

Károsult ügyfelek rendelkezésére állok és várom jelentkezésüket hétköznap 11-19 óra között előzetes 06 (24) 260-774 telefoni bejelentkezés alapján a 2330 Dunaharaszti, Fő út 122. (2-es villamos, ott a közvágóhídtól HÉV-en Dunaharaszti-Külső állomásig 30', és onnan 400 m gyalog) szám alatti székhely irodámban.

Tisztelettel:

dr. Kriston István (58) ügyvéd
európajogi (pénzügyi) szakjogász
honlap: www.drkristonugyved.hu
tel/fax/üz.: (24) 260-774
mobil: (30) 326-7156
mobil: (20) 933-2302