2011. május 3., kedd

Tolvajból főszerkesztő


Bakács Tibor besettenkedett a pultok közé, és mert bizony éhes volt, nem zsömlét, vagy kiflit lopott… Aki a téli szalámira szocializálta magát nem adhatja lejjebb… Hát azt dugta a kabátja alá, hozzá kockasajtot és miegyebet…
Meg is kapta méltó büntetését, elvették a szalámit, a sajtot is megtalálták, és még 50 ezer forint pénzbüntetésre is ítélték.
Megjegyzem, egy hajléktalan is ennyit kap, ha ott találják az aluljáróban.
Ez az árfolyama három időben be nem fizetett parkolási büntetésnek, az úgynevezett mikuláscsomagnak,
és akkor ne is beszéljünk arról a renitensről, aki nem mérőszalaggal felszerelkezve mer dohányozni egy villamosmegállóban.
Mert bizony, ha a kijelölt méteren kívül belül cigizik, azt súlyosan megbüntetik… Ha pedig kívül cigizik és keresi a csikktartót, az csak a zónán belül található. Ha a zónán kívül dobja el a csikket, megbüntetik… Ha bemegy a zónába, hogy elhelyezze a csikktartóban a csikket, akkor azért is megbüntetik. Jóval többre, mint egy szalámi lopás…   
Ott és abban az országban bizony baj van, súlyos baj, ahol egy piti szalámi tolvaj, elmondása szerint, kifejezetten a szalámi lopásnak köszönhetően jól jövedelmező álláshoz juthat. 
Az 50 ezer forintra büntetett áruházi tolvajság tényét meghallva egy amerikai cégtulajdonos azt mondta, hogy ő az a sajtómunkás, aki kell neki magyarországi vállalkozásához.
És mit szól ehhez a sajtot a rejtett kamerákról mit sem tudva a kihallgató szobában az asztal alá csúsztató immár médiasztár: - Azt tudtam, hogy a médiában fogok elhelyezkedni, csak azt nem, hogy hol és mikor. A jóisten azonban segít a bajban. Nagyon hálás vagyok ezért neki – mondta a lapnak Bakács. – Internetes hírportált fogunk majd csinálni, egy amerikai üzletember lesz a tulajdonosa. Ha minden a terv szerint halad, már az idén nyár elején beindítjuk – közölte
- És hogy miért pont rám esett a választásuk? Azt hiszem, a szalámis üggyel keltettem fel az amerikaiak figyelmét. Azt mondták, hisznek bennem, és rám kellene bízni ezt a feladatot. Örülök ennek a lehetőségnek – lelkesedett Bakács.
Születtek persze vélemények:
kovacs | 2011. május 3. | 06:38:22
Negyven éve élek az USA-ban, de ilyet meg nem hallottam. Sőt… Én is nagyon megnézem kit veszek fel, sajnos ma már meg a magyaroktól is felek!
noagora | 2011. május 3. | 00:16:39
Tehát: aki fontosnak tartja az erkölcsi törvények betartását, az gonosz. A gátlástalan tolvajokat könyörületességből jó álláshoz kell juttatni. Egyébként Bakács ne vegye a szájára a Jóistent! Legyen hálás a hozzá nyilván hasonló erkölcsi színvonalon álló amerikai üzletembernek.
krapulax | 2011. május 2. | 20:54:46
Könyörgöm, a jobboldali szimpatizánsok ne írjanak már erkölcsökről és lopásról, mielőtt el nem olvasták ezt:
http://www.hetek.hu/belfold/200308/partlapok_kozpenzbol
Sok-sok milliárd az adófizetők kára, fideszes offshore cég, fideszes állami cég és minden játszik a pártlap alapításnál és finanszírozásnál. Az már csak hab a tortán, hogy utána ezek, meg az Orbánya Viktor offshore-lovagoznak.