2011. május 21., szombat

XIX.sz. blog - Hírlevél - 2011. május 14 – 20 - ig

Erdélyi István:
CSAK AZ IGAZAT A DÉLEGYHÁZI MUTYIFALVÁRÓL
című blog
E héten írtam...
látogatottsága megnyitása óta – tizenkilenc hét alatt
12 475  volt.
Magyarországon túlmenően, még mindig
23 országban,
az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztriában, Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Indonéziában, Iránban, Írországban, Japánban, Kanadában, Lengyelországban, Mexicoban, Németországban, Norvégiában, Oroszországi Föde­ráció, Romániában, Spanyolországban, Szerbiában, Szingapurban, Törökországban, Tunéziá­ban, Ukrajnában, Venezuelában alakult ki egy stabil érdeklődési tábor.
Hozzájárulásommal még mindig tizennégy saját weblap
és
tizenegy blog
is átveszi folyamatosan a megjelent anyago­kat, dokumentum műsorokat.
E Hírlevelet is angol nyelven küldöm el a külföldi címlistán sze­replőknek.
339 
bejegyzés formájában megjelent.
Mint írtam már, bizonyos, gusztustalan kísérletek elleni védekezésül, levelezési rendszeremet külföldre helyeztem át, továbbiakban az elérésem:
**********************************************************************
Május 14-én
ELZAVARTAM ŐKET AZ ANYJUKBA - CIMMEL
Arrol a gondolatomról írtam, hogy négy levelet is kaptam, külön – külön személyektől, hogy  mint paparazzik küzdenek, elmondásuk szerint a demokráciáért és ezért leleplező fényképeket küldenének a falu különféle vezetőiről, családtagjaikról, alkoholos, vagy egyéb félreérthetetlen pózokban… Mit is tettem? Azt a bizonyos " Edit ", "Zimbizombi", "Erik", " Péter és a farkas", valamint a " Tómadár " nick nevet viselő embernek nevezett szemeteket elküldtem, szóról szóra, az anyjukba… Örömömre, azóta nem kerestek… Persze, nem lennénk Délegyháza –Mutyifalván, ha nem kaptam volna a közzé adást követően olyan tartalmú telefont, hogy ő biztos, abban, hogy én megkaptam, sőt folyamatosan kapom a fényképeket és csak a megfelelőidőrevárok… Bolondok..    
Május 15-én
TAKARODJ! – CÍMMEL
Közöltem, hogy milyen bolondnak kellene lennem, ha nem látnék át a Hancsics György Fidesz vezér féle izzadtságszagú aktivizálódáson… Milyen érdekes… Aláírásgyűjtési akcióba kezdett, de milyen hányást keltő, hogy soha nem láttam annyit a nevét, a felszólalók, a kérdezők, az aláírásgyűjtők között, mint mostanában, amikor felelősség nélkül, pusztán a népszerűség pózában tetszelegve ott lehet ülni a testületi üléseken, hozzá lehet szólni, - véleményem szerint - színvonal alatti tartalommal… Játszik egyfajta szolidaritásra, hogy a legyőzők kegyelmet gyakorolnak a legyőzött felett és talán, ezen a résen be lehet surranni, akár a törvénytelenség kiskapuján is… Mert ne kerteljünk… Az pusztán csak egy egyszerű fenyegetőzés volt az önkormányzat felé, hogy én aztán most aláírást fogok gyűjteni, majd meglátjátok, milyen szava van a népnek… És össze is gyűlt annyi személy aláírása, ami nem több, mint amennyi szavazattal simán ki lehetett maradni a megválasztandók sorából tavaly októberben… Nevetséges bohóckodás az egész… Elég hosszú az írás, érdemes talán teljes terjedelmében elolvasni… Ajánlom… A cikk úgy fejeződik be: Ha már előáll, legalább annyira venné a fáradtságot, hogy megalapozott javaslatot tesz le az asztalra… Kívánni, álmodni, álmokat előadni viszonylag könnyű… A gyógyíthatatlan vak előáll és mondja, látó szeretne lenni… A féllábú, hogy Kaka és Ronaldó mellett a Reálban szeretne futballozni... A félkezű, hogy Nagy László mellett dobálná a labdát… De ami nem megy, aminek alapja sincs, az bizony nem megy… Ahogy a FIDESZ szekere sem… A demagógia bizony nem több, mint vaktölténnyel puffogtatás… Nagy a hangja, találat nincs, csak tettes van és megfélemlített emberek hada, nem beszélve a láthatatlan elvtársakról, és a nézőseregről… Akik jobb esetben röhögnek, csontot vetnek a legyőzöttnek, még jobb esetben pfujolnak és ordítják: - Takarodj! Ahogy 2010. október 3-án történt. 
Május 18-án
A GYOMOR ÉS A LÉLEK ÉHSÉGE
Szerintem milliók… Félnek…
címmel
az álmokról, az elvetélt vágyakról, a múltról gondolkodtam, amikor azt verték belénk,  hogy nekünk – magyaroknak – csak a múltunktól kell félni, nehogy új Szálasik, új Hitlerek, új Rákosi Mátyások nyomain lépjünk tovább… És nem lépünk, hanem inkább beletapadunk a jelenbe… És aggódással, szomorúsággal vélekedtem arról, hogy szépen, sorban újjá születnek a kicsikből, mind nagyobbá váló diktátor növendékek… A Pici Hitlerek… A Pici Rákosik… A Kicsi Szálasik… Mert csak a roma lakosság körében uralkodik a külföldről ide érkezett paprikajancsi multikmegalázó viselkedéséből eredő hátrányos megkülönböztetés? A lakhatás és a csöves életmód, a hajléktalanság szűk mesgyéjén ki meri kimondani, hogy csak a roma lakosság tévelyeg?És az oktatásból hova tűnnek a szegény szülők szegény gyermekei?Az egészségügy leépítését követően a romákkal szemben, hány „ magyar „ veszi az irányt a magánszanatóriumok felé?A büntető és igazságszolgáltatásban,aki nem a Csókosok Szűk Seregéhez tartozik, azok vajon, nemre, fajra, vallásra, erkölcsre tekintet nélkül nem szenvednek hátrányos megkülönböztetéstől? És közzé tettem, nem ok és mindenféle alap nélkül, hogy nemzetközi szintű lépés lesz részemről, nem is oly soká, hogy bebizonyítsam, a FIDESZ – Kereszténydemokrata kormánykoalíció által teremtett légkörben a hatalom minden szintjén, kik, hogyan, mi módon korlátozzák a szólás – és vélemény nyilvánítás szabadságát? Az ember vele született jogát semmibe vevő módon hogyan épül be hétköznapjainkba, igazságszolgáltatásunkba, kicsinyes pártharcainkba, a létbe is a csalódottság? És, bár az ember jogi egyetemes, mégis másként értelmezik Budapesten, Hajdúhadházán, a Jászai Mari téren, vagy akár Délegyháza – Mutyifalván, nem beszélve a Pest Megyei Bíróságról… Még a demokráciát is... A kegyetlen valóság pedig, amelyben, hogy méltóvá váljon bárki az uralkodó réteghez simulékonyságával, inkább levágja lábát, hogy együtt fusson a sántákkal, ugyanabban a mezben… Önmagának vájja ki szemét, hogy vak lehessen, de sárga lehessen aszott testén a mez… Kalapáccsal szétlapítja karját, csak, hogy el tudja dobni ott ő is a labdát, hol a bénák kezében van a kormányrúd… 
Május 18-án
LÉGYFING ÉS A DEMOKRÁCIA - CIMMEL
Adtam közzé, hogy hol és milyen módon találkozik a tűz és a víz keveréke, azaz a langyos víz, ami a végeredmény… Hogyan és miben találkozik dr. Riebl Antal Hancsics Györggyel? Az alapgondolat az volt, hogy Varga Gábor, a Mutyis Kempingbérlő az igazi demokráciáról kezdett papolni… És erre adtam közzé javaslatomat, ha egy impotens kisétál az ötvenegyesre, alig öt ezer forintjába kerül, lehet, persze olcsóbban is, és négy perc múlva cakkundpakli bezsebelheti a dicsőséget: - Te vagy a legjobb, életem legjobbja, az Igazi Férfi... Mellesleg, az Önkormányzatnak, dr. Riebl Antal polgármesternek, egyszóval az egész településnek jóval többe kerül a folyamatos dicsérő jelzőt kihányó kempingbérlő settenkedése a demokrácia körül, mintha, egy hivatásos prostituáltat fogadnának fel. dr. Riebl Antal polgármester és Hancsics György FIDESZ vezér hívó szavára meg is jelent egy tucatnyi haver, rokon, barát, elvtárs, narancstárs és érdeklődő… Mondják, dr. Riebl Antal – helyi szinten - valamikor jó kapus volt… De – gondolom – csak akkor vetődött a kaput jócskán elkerülő lövést követően egy mutatós Robinsonáddal, ha tapsot akart kiharcolni a „ C „ – középtől. Ez a fiktív, demokrácia ruhájába öltöztetett színjáték is hasonló volt… Legfeljebb, az ötvenegyes mellett lehet hallani a tapsot… Sehol másutt…
Május 19-én
ÉS MIT SZÓL A VERSENYHIVATAL?
címmel azért hívtam közös gondolkodásra az embereket, hogy döntsék el, vajon mit szól a Versenyhivatal, hogy egy Délegyháza - Mutyifalván élő Mutyizó Kempingbérlő a hirdetési versenypiacon úgy dönt, hogy nem vesz tudomást a piacról és jóval az önköltségi ár alatt, azaz elmondása szerint teljes mértékben díjmentesen végez szolgáltatást. Az érdeklődés elment, várom a választ. Persze az egész egy oda-vissza levelezésen alapul, amelyben Varga Gábor már azt hiszi,mindenkivel úgy beszélhet, oly flegmán, cinikusan, ahogy akar, azt írhat és oly hangnemben, ahogy akar, mert aztz hiteti el, hogy a ő polgármester kegyeltje… Tőle tartani kell, mert dr. Riebl Antal védi őt... Ő az, aki úgy válaszol., hogy majd vasárnap válaszol… És elgondolkodtam, vajon mit csinál vasárnapi válaszig a Mutyizó Kempingbérlő? Keresi az alkalmat, hogy vajon, mikor ér rá dr. Riebl Antal polgármester, akinek védőszárnyai alatt csinálhat, amit akar ez a Mutyikempinges és megkérdezi, most aztán mit írjon? És csak emlékeztetőül, ami bizonyára a Versenyhivatalnak is szemet szúr. Varga Gábor önmaga írta le, (igaz, szokásához és tudásához híven, helyesirási hibával, ) Tudod ahhoz, hogy a netten a hirdetésekért pénzt, támogatást kérj és kapj bizony látogatottságot kell produkálni. Ez az EDE honlapján folyamatban van és egyre nő. Hát többek között ezért is reklámozunk... Ez bizony nyilvános beismerés... Egyszóval piacmegszerzési szándékkal ingyenesen van jelen - tőr be dr. Riebl Antal polgármester nevével fémjelzett honlapon a piacra Varga Gábor. Kérdés persze, hogy polgármesteri segédlettel, vagy annak társaságában akar a Versenyhivatal célkeresztjébe kerülni? És még két kérdés... Ha majd elképzelés szerint lenne bevétel, vajon dr. Riebl Antal saját tulajdona lenne, hiszen az ő neve szerepel a honlapon... Vagy csak Varga Gáboré?  Arról nem beszélve, ha netalán megállapítja a Versenyhivatal a bűnösséget, akkor ki fizet? dr. Riebl Antal, hiszen az ő neve szerepel a honlapon... Vagy Varga Gábor? A Mutyizó Kempingbérlő?
Köszönöm eddig érdeklődését.
Ha véleménye van és szeretné közzé adni,
kérem írjon:
e blog rendelkezésére áll.