2011. január 20., csütörtök

INDULÁSTÓL A FÓRUM ÉPITŐ KOCKÁI - I. RÉSZ


És felvállalom, le sem tagadhatnám, későbbiekre, a hangbéli leütés alaphangját.
Az alpolgármesteri beharangozó megjelenését követő napon, 2010. május 15-én az alábbiak szerint közzé adtam véleményemet. 
Bizony, ezzel a szellem végleg kiszabadult.
Ma is ezt tenném.

Nincs melengetőbb érzés, mintha egy községi vezető, átmegy végre a damaszkuszi hídon. Eddig is átmehetett volna, eddig is felemelhette volna szavát a szólásszabadság mellett, mint alpolgármester, de most, hogy végre - végleg kisöpörte önmagától a polgármesteri hivatalt a végleg megbukott dr. gróf Bethlen Istvánné, a bukott polgármester, talán erőre kap jobban az emberekben, a felelős emberekben is a tisztesség. Éppen ezért csak üdvözölni lehet, hogy Forgó Vilmosné elmondhatja magáról, a fórum rovat beindításának engedélyezése mégis csak az ö nevéhez fűződik. És, csak, hogy tudja, mindenki... Valaki, vagy valakik elhelyeztek olyan híreket az országos weblapokon, hogy nem is a polgármesterné tünt el a süllyesztőben, hanem a jegyző és nem is értik, miért láthatott napvilágot, hogy a hivatalban lévő polgármesternő tűnt volna el. Csak, hogy senki ne felejtse el.
Íme, a valóság, ami ez idáig több sajtó orgánumban is megjelent:
Tisztelettel és örömmel tájékoztatom a címzetteket, hogy dr. Gróf Bethlen Istvánné, Délegyháza bukott polgármestere, a mai nappal végleg maga mögött hagyta a polgármesteri széket és nylon szatyorba tett ételhordójával 09. óra 45 perckor saját tulajdonú gépkocsin távozott a település önkormányzatának udvaráról.
Szilveszter Lajos önkormányzati képviselő, tanuk jelenlétében szólította fel a polgármesteri irodába visszavonuló, a testületi ülést előzőleg elhagyó dr. gróf Bethlen Istvánnét, hogy véglegesen hagyja el irodáját és az önkormányzat épületét, ellenkező esetben rendőrséget hív elvezettetésére .
Dr. gróf Bethlen Istvánnét jogerősen ítélte el a független magyar Bíróság 2010. március 26-án. Ezt követően, a törvény alapján, azonnali hatállyal megszűnt polgármesteri beosztása, de beosztásához a mai testületi ülésen is ragaszkodott. Végül dr. Riebl Antal és Szilveszter Lajos képviselők idézve a bírósági ítéletet, a polgármesteri tevékenységével összefüggésben hozott jogerős bírósági elmarasztalást, felszólították a grófnét a testületi ülés helyszínének elhagyására, és irodájának átadására.
Amennyiben ezt nem teszi meg, hangsúlyozta Szilveszter Lajos, tüntetést szervez a Hivatal épülete elé, követelve dr. gróf Bethlen Istvánné végleges távozását. A testületi tagok több esetben felkérték a jelen levő jegyzőt jogértelmezésre , de világos és jogot értelmező hozzászólását, a testületi tagok egy része folyamatosan megkérdőjelezte. Még azt sem vette a testület azonnal tudomásul, hogy a jegyző jelezte, amennyiben a meghozott ítélethez kapcsolódó polgármesteri leváltást a testület tagjai időhúzásra használják, elódázzák a döntést, akkor törvénysértési jelzéssel él a felügyeleti szervekhez.
A testületi ülést közel sem objektíven és pártatlanul vezető alpolgármester több esetben a döntés elhalasztására tett javaslatot, tanúbizonyságot szolgáltatott határozatlan magatartásával arra vonatkozóan is, hogy egyrészt alkalmatlan volt a testületi ülés levezetésére, másrészt későbbi kérdőjeleket vet fel alkalmatlansága a további polgármesteri teendők ellátására. 
További kérdéseket vet fel, hogy a törvény által is alkalmatlan dr. gróf Bethlen Istvánné 2010. március 26-át követően milyen okmányokat írt alá, jogtalanul milyen intézkedéseket tett? 
Továbbá, hogy e dátumot követően milyen jogon vette fel fizetését, bármilyen jogcímű javadalmazását, annak kiutalását ki írta alá, ki engedélyezte? 
A jelenlegi helyzet értékelése, a vélemények közzé tétele, a lakosság meghallgatása még várat magára. 
Az már csak külön kérdés, hogy a grófi és doktori címet büszkén neve elé biggyesztő hölgy ellen a feudális címűket ma is viselők, valamint a doktori címmel rendelkezők mennyiben vetik ki, selejtezik ki maguk közül a címet és az elért tudományos fokozatot súlyosan kompromittáló személyt?
ÉS EHHEZ KAPCSOLÓDIK:
2010. JÚLIUS 8 - ÁN 
AZ ALÁBBI SMS-T KÜLDTEM 
DOKTOR GRÓF BETHLEN ISTVÁNNAK: 
- NÉZZE MEG A PÁNEURÓPAI ÚNIO WEBLAPJÁT ÉS NYILVÁNOSAN VÁLASZOLJON!