2011. január 20., csütörtök

INDULÁSTÓL A FÓRUM ÉPITŐ KOCKÁI II. RÉSZ


Persze, voltak még kérdéseim:

- Mikor fizeti ki a bukott polgármesternő a 2010. március 26-át követően a részére jogtalanul folyósított összes fizetését és javadalmazását?
- Mikor indul ellene vagyonosodási vizsgálat?
Hallottam olyan szirénhangokat, hogy hatvannégy éves már ez a nő, hagyjuk nyugodtan visszavonulni. Ne kérjünk vissza tőle semmilyen pénzt. Az igaz, hogy hatvannégy éves, de a visszavonulás az más. Egy tisztességes munka utolsó állomáshelye. Nos, ez az utolsó állományhely a bukott polgármester munkája során a bukás volt.
Egyébként az én adófizető pénzemből senki ne akarjon jószívüsködni ennek a grófnénak, másrészt ha valaki jogtalanul vesz fel akár ötszáz forintot,, vagy akár elcsen egy önkiszolgálóban egy radírt, azt meghurcolják... És most akkor a szirénhangok azt sugallják, hogy milliókkal távozzon egy bukott ember a helyi önkormányzat épületéből?
Van persze, aki megkérdezte, azért írtam a bukott polgármesternőről, hogy vitte magával nylon szatyorban ételhordóját, hogy megsajnáltassam? Hát nem... Csak emlékeztetni szerettem volna az embereket, hogy ez a milliomos grófné kedvezményesen ette még az ebédet is...
S még aznap, alig pár órával közzé adott levelem után jelentkezett nyilvános hozzászólásával Silverfox:
Üdvözlök mindenkit a fórumon!
Mégis csak összejött ez az oldal. Köszönöm!
Egy lépéssel közelebb kerültünk a demokráciához.
Tegnap hallottam a hírt, miszerint PM asszonynak távoznia kellett a hivatalából. (Érdemes néha vonattal utazni)
Talán érthető, hogy nem hullatok könnyeket utána.
Riporter által felvetett kérdéseket jogosnak tartom és engem is érdekelnének a válaszok. A bíróság hozott egy elmarasztaló itéletet Grófné ügyében, de Ő azt nem veszi tudomásul? A település első emberének példát kéne mutatnia. Ez lenne a példa?A törvény és a jog fölé helyezi magát? Hova jutnánk, ha mindenki ezt tenné? Belegondolni sem merek.
"hatvannégy éves már ez a nő, hagyjuk nyugodtan visszavonulni."
Na álljon meg a nászmenet! Talán még végkielégítés címen is kéne adni neki pár millát a köz pénzéből? Fizesse vissza a jogtalanul felvett pénzét, vizsgálják felül az általa (már jogtalanul) aláírt szerződéseket!
PM asszony azonnali leváltásának elodázása megkérdőjelezi egyes képviselők jogkövető magatartását is, holott erre a jegyző felhívta a figyelmüket.
Kapcsolódtam hozzá:
Kedves Silverfox!
Bizony, tényleg jó a mondatod, hogy - Álljon már meg a menet!
Álljon meg és gondolkodjunk közösen.
Keressük együtt a válaszokat.
- Egyes, még nem bizonyított hírek szerint a település bukott polgármesterének vagyona, a három és fél évvel ezelőtti vagyonbevallásához képest száz millióra duzzadt fel. Most, hogy már nem polgármester, vajon a település önkormányzata úgy dönt majd, hogy a vagyongyarapodását nem kívánja megvizsgálni, mert mégis csak egy hatvannégy éves asszonyról van szó?
- Én jártam a kalocsai női börtönben, jóval idősebb rabok is voltak ott, nem hiszem, hogy a büntetőjog bárkinek is felmentést adna öreg korára tekintettel. Ha a bukott polgármester nem tud elszámolni vagyongyarapodásával, induljon ellene a törvénynek megfelelő eljárás, ha bűnös, ítélje el a független magyar bíróság és legfeljebb majd akkor elgondolkodhatnak, hogy kik visznek be a látogatás alkalmával a részére szappant, vagy desodort...
És a kérdések:
- A település önkormányzata alapvetően pártatlan, a településen élők együttes érdekeit kell képviselnie?
- A település állampolgárainak pénzéből - is - fenntartott önkormányzati lap - feladata ellátására alkalmatlan főszerkesztőjének ezek után is a helyén kell maradnia?
- A település lapja kisebb csoportok érdekeit kell, hogy szolgálja, vagy pártatlanul kell az eseményeket, híreket, véleményeket közzé adnia?
- Milyen módon lehet kényszeríteni az Önkormányzatot, hogy minden testületi ülésről, a település lakóit érintő döntésről a település weblapján keresztül 24 órán belül tájékoztassák a lakosságot?