2011. január 25., kedd

Indulástól a Fórum építőkockái - XII.

2010. május 29-én már úgy nézett ki,
végleg félre sodródott a Fórum.
Egyrészt a lakosság felkészületlensége miatt, nem tudott mit kezdeni a gyors lehetőséggel, ezért állandóan oldalvágányra csúszott az eredetileg jó és hasznos eszköz.
Másrészt nem csak a felkészületlenség, hanem a lehetőség is nyitottá vált arra, hogy besettenkedhessenek tisztességtelenek, túlélők és végre, úg mond alkothassanak, emlékművet állíthassanak saját primitívségüknek.
A hatalom szempontjából?
Sok – sok hónappal később, egy újra választott helyi képviselő,
aki bár jelezte egy 2011. január 18-án megtartott testületi ülésen,
hogy az elmúlt  öt hónapban eleve nem néz bele,
mit írnak a Fórum rovatba,
de azt is kimondta,
bizony,
a szellemet kiengedték a palackból.
Silverfox irónikus bölcsességgel kezdte:       
Kedves látogató! Köszöntünk Délegyháza honlapján!
Köszönjük, hogy megtekinted fórumunkat is. Találsz itt sok, számunkra fontos hiányosságot, észrevételt, néha személyeskedésbe menő vitát is. Van kritika és észrevétel is bőven a hiányosságokról.. És jobbítási szándék. Van minden. Azaz majdnem minden.
Mert vezetőink részéről semmit nem olvashatsz. Nem nyilatkoznak, semmibe vesznek, hisz mi csak mocsárlakók vagyunk a szemükben.
Közel négy év nagy idő! Felejt az ember. Elfelejtik, kik juttatták ebbe a pozicióba őket, ahonnan tesznek ránk. De azt is elfelejtik, hogy számukra itt a vég. Nem lesz tovább! Megbuktak! Kezdte PM. Asszony idő előtt, de mégis későn. Rövidesen követi őt a János. Tudod, a bólogató. Na, ők vannak páran. Mint Béláék a falujukban a filmben.
Csak ezek közben jól meg is tollasodtak. Legalább jobban tudnak repülni pereputtyukkal együtt. Mert sokan gyűltek ám a leveses tál köré. Mindenki talált magának talptisztogatót.
Most, hogy az éjjeliedényt megbillentették PM menesztése által és kilöttyent némi fekália, nem hinnéd el, de feltakarításában serénykedik egy gróf is. PM hitvese. Ő a PAN EU elnöke.
Persze csak szavakban. Zsarolná a rászorulókat, hogy nem jön több Német adomány, ha a nej bukik. Pedig bukik. Talán visszavárja őt bejelentett lakhelye, mert itt már nem igazán szeretik.
A geróf nem áll szóba mocsárlakókkal, lenézi őket. Csak azt nem látja, hogy senki sem néz fel rá. Mondjuk az ő magasságával és mentalitásával ez érthető is.
Egyébként is. Az adományok elosztásának sorrendje már kialakult. Először viszik a szegények. A szegény luxusautó tulajdonosok mázsaszám. A maradékra meg jöhetnek a rászorultak.
De ne csak a rosszat lásd. Nézz körül látogató! Láthatsz szép tavakat, rendezett parkokat, rendezett utakat, szép környezetet. Utána gyere vissza ide és láthatsz haldokló tavakat, káoszt, járhatatlan utakat, hegyeket sóderból és egy tehetségtelen önkormányzatot.
Nagy kincs van alattunk! A sóder! Sokan élnek is belőle. Nem is rosszul. Csak nekünk nincs hasznunk ebből. Tudod, járni járna, de nem jut. Van akinek jut közülünk is, de ő jános. A bólogató és a kompániája.
Mifelénk is szedik ám az adókat. Nem keveset. Ilyen adó, olyan adó, eladó , de a feneketlen kút mindent elnyel, de nem ad semmit cserében.
Körülbelül így élünk mi itt Délegyházán. De élünk! Még élünk.
Mit tehettem?
Kedves Silverfox!  Kitűnő írásnak tartom, amit közzé adott.  Gratulálok.
Csatlakozott véleményemhez Parafa:
gratula silverfox