2011. január 25., kedd

Indulástól a Fórum épitőkockái - XIII. rész

2010. május 31-án már jócskán benne voltunk a hidegháborúban,
de még nem mindenki jött elő,
gyakorlatilag nem alakultak még ki a frontvonalak sem.
Rövid visszatekintéssel kezdtem:
Mielőtt lennének kétségei bárkinek is afelől, hogy mi a különbség a felesleges és a tényszerű hangulatkeltés, az igazság és a hazugság között, javaslom üsse be a Google-ba idézőjelben a dr. gróf Bethlen Istvánné nevet, akkor megtalálhatja azt az öt részes videofelvételt, amely Délegyházi királynő menesztése címmel valóságosan dokumentálja, hogyan tűnt el a süllyesztőben a név viselője.
Egyébként,
aki nem régen telefonált, elég borízű hangon és közölte,
megtalálhatja a maga hangját is azon a felvételen, ami a világhálón terjed....
És elmondta, mit és hol üssek be...
Szóval, az illető szellemileg oly alul táplált volt,
hogy azt sem mérte fel,
mi szól ellenem és mi szól mellettem...
Mert, amit én közzé adtam a polgármesternő elzavarásáról,
alig egy órával végleges menesztését követően,
az teljes mértékben igaz s szerencsére a video is ezt támasztja alá.
De akik még védik a bukott polgármesternőt és csapatát,
azok is elgondolkodhatnak...
Van ezeken egyáltalán még mit védeni?
Leszerepeltek és kész.
De mi lesz a közérttel?
Mi lesz a biciklikkel?
És mi lesz...
De nem folytatom...
       djbaba  ironikusan közbepityegett:
GRATULA MÉG MINDIG NINCS ÚJSÁG! A PÉNZEKET REMÉLEM, NEM VESZI K FEL.  A FALUNAPON SEM VOLT AZ UJSÁGIRÓ ÉS FOTOS KEDVESE.
       Parafa 2010. június 2-án hozzá tette a magáét:
de ,de átulalja a szegényeknek
       És ekkorra már egy újabb szereplői réteg kezdte kidugni fejét a homokból.
Az alkalmi bejelentkezőké.
Valaki szólhatott nekik, - Mondjál már te is valamit!
Megmagyarázták, hogyan léphet be, hogyan regisztrálja magát?
Könnyen észre lehetett venni őket,
hiszen azonnal,
szinte a regisztrációt követően
elmondták fröcsköléseiket
és
gyorsan háttérbe,
az ismeretlenségbe vonultak vissza.
Ezek egyike a 2010. június 2-án bejelentkező Napfelkelte.
Először idézte Silverfoxot, hogy legyen labda, amit lecsaphat:
Kedves Apuci82! Látom sikerült létrehozni a szívednek kedves oldalt. Remélem jó kikapcsolódást fog nyújtani számodra. Viszont a személyeskedés se ezen, se azon az oldalon nem elfogadott. Köszönöm megértésedet!
Kedves Silverfox! Érdekes, hogy a személyeskedést csak most vetted észre, amikor barátodat érte némi jogos kritika. A sok mocskolódás és féligazságok, amiket a riporter írt a "bukott" polgármesterről az nem zavart?
       És idézte Demetert is, hogy legyen kihez csatlakoznia:
Firkász úr felbérlőinek üzenem: a cirkusz megvan, most már kenyeret a népnek! A szerencsétlen megélhetési-firkász pedig arról is számot adhatna hányszorosan elítélt személy ő. Remélem mindenki érzi az iróniát, hogy ezeket a sorokat milyen "jobbító" szándékkal írja.
Az, hogy ekkortól már büntetett előéletű személynek lettem kikiáltva, később, amikor engem tettek felelőssé, hogy túl szélesre tártam a számat, amikor véleményt mertem mondani, arról már szó sem esett hogy simán, egyszerűen, bárki, egy álnév mögé bújva,  megengedhette magának, hogy engem többszörösen elítélt személynek, azaz büntetett előéletűnek nevezzen.
Bizony, akik a sötétben éltek, egyes számú közellenséget kellett, hogy bennem lássanak.
Büntetlenül, lenézően nevezhetett akárki Firkéász úrnak.
Lehet, az illető a nevét se tudta leírni.
De mivel ért egyet ez a Napfelkelte?
Teljes mértékben egyetértek Demeterrel. Firkász úr rosszul viseli a kritikát. Pedig ő aztán semmitől sem riad vissza. Az értelmes emberek között ezzel éppen az ellenkezőt éri el, mint amit szeretne.
       Rá egy napra, 2010. június 3-án észre kellett volna vennem,
hogy megint döntés előtt állok.
Azt is, hogy itt bizony, folyni fog az emberi ürülék.
Lehet, ekkor kellett volna kiszállnom?
De nem…
Én hülye folytattam,
pontokba szedve válaszoltam:
Na... Demeternek megjött a Napfelkeltéje... De ez a napfelkelte … És mikor lesz fény? Hajrá... E két ember talán összehozza a napi sületlenséget... Dumálni persze könnyü... De... Ha összefog e két ember s a mögöttük álló csoport, talán tételesen válaszolnak a kérdéseimre. Ugye, sikerül?
1.
Bár nem feltételezem, hogy akár távoli rokonságukban található lenne újságíró, de javaslom, kutassanak s ha találnak, azok köreiben keressenek firkászokat, másrészt, a személyeskedő, sértő hangnemet hagyják alulképzett szellemi partnereikkel folytatott párbeszédre, ne rontsák … a település weblapjának színvonalát.
2.
A megélhetési firkász, sértő, jelzős szerkezete arra utal, hogy bizonyára pénzt kapok bárkitől, vagy bárkiktől véleményemért. Erre csak azt tudom válaszolni, az én rokonságomban nem fordúlt elő megélhetési feleség, aminek persze szintén van egy általános szinonímája... Mindenki ott keresgéljen, ahol találhat...
3.
Sőt... Még szerencsétlen jelzővel is ellátnak... Mennyire tévednek... Egyszerűen nem igaz. Szerencsés vagyok, hogy e weblapon keresztül megismerhetek egy nagyon behatárolható szűk csoportot, alig pár embert, akik a szellemileg alul táplált kategóriába tartoznak, de mit lehet tenni?
A Magyar Köztársaság Alkotmánya őket is embernek tekinti.
4.
Írja ez a páros, hogy rosszúl viselem a kritikát...  Tévedés... Akármely értékes felvetésre konstruktívan válaszolok, de a személyeskedő hangnem primitív emberek részéről csak elveszi az időmet, mert elolvasom, gondolkodom, aztán válaszolok, holott tudom, értelmetlen akár egy percet is szentelni a bunkókra.
De, ha már itt tartunk... Tegyünk próbát. Az egyik szellemileg alultáplált azt írja: A sok mocskolódás és féligazságok, amiket a riporter írt a "bukott" polgármesterről az nem zavart? - kérdezték Silverfoxtól.
a.
Tételesen sorolják fel az úgynevezett alaptalan mocskolódásokat és cáfoljanak tényszerűen.
b.
Tételesen sorolják fel a bukott polgármesternőt részemről ért féligazságokat és cáfolják mindazokat tényszerűen.
Ha pedig mindez nem sikerül, kérem, ha lehet, ne írják azt, hogy az értelmes emberek között éppen az ellenkezőt érem el, mint amit szeretnék, mert pontosan ezek a túlélők nem sorolhatóak az értelmes ember kategóriába.
Másrészt, újra csak felkérem - nem először - Boltos Józsefet, ha módjában áll, végre vessen véget annak, hogy a fórum rovatot használók egy bizonyos körének nem az a programja, hogy a leírtakra reflektáljanak, hanem, hogy kikezdjék azokat, akik írni merészelnek.
Tudom, többen drukkolnak, sőt, szervezik is hogy a véleményezők szép lassan kinyírják egymást, kifárasszák az olvasókat, a weblap látogatóit és értéktelenné tegyék azt, amiért többen harcoltunk, a szókimondás lehetőségét.
De bizonyára nem fog sikerülni.
És azt is tudom, mind jobban közelítünk a választások felé, a személyeskedő hangnem csak erősödni fog, ha nem lép keményen közbe Boltos József. Mert érvek, ellenérvek, ha nincsenek valamiféle állításssal - állításokkal szemben, akkor a röhögő, háttérben meghúzódó harmadikok, előtérbe tolják talpnyalóikat...
És ez nem célozgatás, hanem tény.  Másképpen is mondhatnám, kérdezhetném.
Vajon hányszor szólalt meg e weblapon a bukott polgármesterné, vagy a grófi címére olya büszke férje?
Hányszor szólalt meg a feladata ellátására alkalmatlan, a munka ellátásához semmiféle szakértelemmel nem rendelkező főszerkesztője a helyi lapnak?
De egyáltalán...
Hány helyi képviselő vette a fáradtságot, hogy hozzá merjen szólni a lakosság - bizony szűk rétegének - véleményéhez és javaslataihoz?
Ezek konkrét kérdések.
Hol a válasz?
Tehát, ha lehet, erőnket és tudásunkat, időnket és jó szándékú változtatni akarásunkat ne gladitátorként éljük meg, egymás ellen, míg a páholyokban esetleg röhögnek rajtunk...