2011. február 2., szerda

Indulástól a Fórum építőkockái - 42. rész.


2010. JÚNIUS 27-ÉN LUGOSI ÁGNES
IGAZÁN KÖZÉRDEKŰ TÉMÁRA VETTE IGÉNYBE A FÓRUM ROVATOT:
Tisztelt Redbull és Fórumozók !
A honlapra feltett levelet közel száz aláírással június 22-én tértivevényes levélben elküldtem a címzett PSZÁF-nek. Elvileg 30 napon belül válaszolniuk kell rá. Ha megkapom a választ azt is közzéteszem, és az aláírókat természetesen tájékoztatom.
Holnap, azaz június 28-án az Önkormányzat Testületi ülésén egyik téma a Vízi közmű Társulás.
A közmeghallgatáson felvetett Vízi Közművel kapcsolatos kérdésekre válaszoltak, melynek lényege, hogy a Vízi Közmű Társulás törvényességi felügyeleti eljárás alatt áll, mivel nem tett eleget a jogszabályban előírt elszámolási feladatainak és nincs törvényes képviselője.
Mivel a Társulat az elszámolási kötelezettségeinek nem tett eleget, a Cégbíróság nem nyilváníthatja megszűntnek és nem törölheti a cégnyilvántartásból. E nélkül azonban az Önkormányzat nem tudja átvenni a Közmű Társulás vagyonát.
2003. augusztus 13-án felvett jegyzőkönyv tanúsága szerint a Közmű Társulat próbaüzem szolgáltatásra alkalmas állapotban átadta az Önkormányzatnak és az Önkormányzat átadta az Üzemeltetőnek próbaüzemre a csatornaközművet, és a vízjogi üzemeltetési eljárás folyamatban van. Tehát még mindig próbaüzemben működik.
A 15 %-os közműfejlesztési támogatás kérelmeinek elbírálása folyamatban van, az eddig kifizetett támogatásokat felülvizsgálják, és a jogos pótigényeket megigénylik és az érintett tagoknak kifizetik.
A Közmű Társulat ellenőrző bizottságának tagja a vízi közmű beruházás műszaki kivitelezése és pénzügyi elszámolása miatt, az illetékes főügyészséghez bejelentéssel élt. (Megjegyzem a sokadikkal)
Az én személyes tanácsom az érintetteknek, hogy aki nem kérte az Önkormányzattól a 15 %-ot, illetve aki csak részben kapta meg, az ismételten kérje annak megigénylését és kifizetését. Csak azok kérhetik a 15 %-ot, akik kifizették a 240.000,- Ft-ot és még nem telt le a kifizetéstől számított egy év.
A csatorna műszaki hibáit is kérem, hogy jelezze mindenki (például nagyon büdös, gyakori dugulás, stb.), mert az üzemeltető szerint senki nem panaszkodik, és tökéletesen működik minden.
Remélem fenti tájékoztatásommal segítettem az érintetteknek.
Üdvözlettel:
Lugosi Istvánné