2011. február 2., szerda

Indulástól a Fórum építőkockái - 43. rész


2010. JÚNIUS 28-ÁN DR. RIEBL  ANTAL NYILT LEVÉLLEL FORDÚLT A FÓRUMOZÓKHOZ!
MILYEN ÉRDEKES. GYAKORLATILAG UGYANOLYAN ÉS SZINTE UGYANAZON OKOK MIATT TÖRTÉNTEK MÁR 2010. JÚNIUSÁBAN AZÉRT LÉPÉSEK, HOGY MEGSZÜNJÖN A FÓRUM, AZAZ AZ EMBEREK SZÓLÁSI LEHETŐSÉGE, AMIVEL JÓVAL KÉSŐBB, MÁR A FALU ELSŐ EMBERÉNEK POSZTJÁN ÚJRA CSAK DR. RIEBL ANTAL POLGÁRMESTER ÁLLT ELŐ.
IGE, DE AKKOR MÉG DR. RIEBL ANTALNAK ÉRDEKE VOLT, HOGY
A FALU LAKOSSÁGÁT AZ AKKORI HATALOM ELLEN HANGOLJA.
MOST PEDIG?
ÖNNÖN HATALMÁT AKARJA MEGVÉDENI.
 Kedves Fórumozók!
 A mai KT ülés 8./ napirendi pontjaként Szabó József külsős bizottsági tag indítványát tárgyalja a Testület. A Felterjesztés elnevezésű indítványt szó szerint közreadom. Azt is közreadom, hogy én a fórum megtartása mellett fogok szavazni. Remélem, elegen leszünk.        ……………………………………………………………………………………………..
Délegyháza Önkormányzat Képviselő Testülete
Kulturális, Oktatási, Ügyrendi Bizottság

Felterjesztés

Kérem a Kulturális, Oktatási, Ügyrendi Bizottságot, hogy Délegyháza honlap FÓRUMÁNAK működését felülvizsgálni szíveskedjenek, különös tekintettel az alábbiakra:
A FÓRUMON olvasható írások szolgálják-e Délegyháza érdekeit abból a szempontból, hogy segíti-e községünk idegenforgalmi törekvéseit.
A falunkban működő civil szervezetek rendezvényeikkel fel szeretnék lendíteni Délegyháza idegenforgalmát, e nagyszerű rendezvényekről készített figyelemfelhívó rövid filmek a www.youtube.com/delegyhazivideok csatornán láthatóak és meg is tették hatásukat. Rövid időn belül több mint ezer látogatója van. Akik érdeklődnek a rendezvények iránt, tájékozódni szeretnének Délegyházáról, felkeresve honlapunkat ráakadtak a FÓRUMRA. Az ott olvasottakat most nem minősítem, de ismeretlenek segítő szándékkal hívták fel figyelmemet, hogy a FÓRUM működtetése lehetőség, de törvényileg nem kötelező. Példaként említették meg Szentendre honlapját, ahol képtelenek voltak moderálni a hozzászólásokat és ezért törölni voltak kénytelenek ezt a rovatot.
Tájékozódásul utána néztem egy pár, környezetünkben működtetett honlapnak és tapasztaltam, hogy a jó hírnév megóvása érdekében sehol nincs engedélyezve ilyen hangvételű FORUM.
Tekintettel a hozzám érkező nagy számú és jellegéből adódóan az ország távoli helyeiről is érkező aggódó és jó szándékú tanácsoknak, javasolom a FORUM rovat megszüntetését.
Délegyháza, 2010 június 20.
Tisztelettel
Szabó József sk.
Bizottsági tag
ÉN PEDIG?
MÉG AZNAP – 2010. JÚNIUS 28-ÁN –
NYILT LEVÉLLEL FORDULTAM A TELEPÜLÉS JEGYZŐJÉHEZ:
      
DÉLEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
JEGYZŐJÉNEK
H E L Y B E N
Tisztelt Jegyző asszony!

Közérdekű észrevétellel kívánok Ön felé élni tőrvényes lehetőségeimnél és jogomnál fogva.
Feltételezem, nem kell Önt figyelmeztetnem a vonatkozó törvényhely Önre nézve e tárgyban kötelező érvényű tennivalóira és kötelezettségére.
Tisztelettel felkérem, hogy a mai napon megtartásra kerülő Testületi ülésen Szabó József állampolgár, külsős bizottsági tag Felterjesztés című anyagának megtárgyalását a napirendi pontok közül törölni szíveskedjék.

Indokom:
Alaptalan, a tényeket nélkülöző spontán előterjesztésről van szó, amely méltatlan a település állampolgáraihoz.
Témáját és célját illetően az előterjesztés az Alkotmányban rögzített helyi demokrácia és az alapvető szólás és véleményjog törvénytelen megsértésére irányul.
Mivel a település életét és állampolgárainak nyugalmát nagyban befolyásoló döntésről van szó, javaslom a napirend szélesebb körben történő előzetes megvitatását.
Politikai döntésről van szó, amely több, mint inkorrekt egy olyan önkormányzat részéről, amely segédkezet nyújtott szavazataival és döntéseivel ahhoz, hogy a település ilyen anyagi és erkölcsi mélységekbe süppedt.
 És mindezt a négy éves választási ciklus utolsó hónapjainak egyikén kívánják megtenni azzal a közel sem titkolt céllal, hogy elfojtsák a jelenlegi testület elleni vélemények nyilvánosságra kerülését, előkészítsék az ellenvéleményeknek is helyet adó fórum megszüntetésével hatalmuk további fenntartását, az ellenzéki vélemények elfojtásával.
 Amennyiben a kérésemnek nem óhajt bármiféle oknál fogva eleget tenni, tisztelettel kérem, csak az egyenlő és nem részre hajló tájékoztatás jogán szíveskedjék az alábbi állampolgári jogon megfogalmazott Kiáltványomat a testületi ülésen minden jelenlevőnek közzé tenni, és a Felterjesztéssel együtt megvitatásra, megtárgyalásra előterjeszteni.

Erdélyi István
Helyi lakos