2011. február 4., péntek

Részenként az egészről - Cicamica javaslatáról


Részenként az egészről…

Gyakorlatilag, az akkori nagy ide – oda csapkodásban elfeledkeztem, helyesebben mondva túltértem a Cicamica nevű fórumozó, szerintem tökéletes és az esetlegesen, a felmerülő előítéletes problémákat   áthidaló javaslatáról.
Lehet, mindennek meg kell érnie?

Mert bizony a 2010. június 28-i ötlet megvalósulása komoly feszültségektől menthette volna meg, mind a mai napig településünket, ha bárki is hallgatott volna rá.
És itt első sorban a település döntéshozóit és véleményformálóit kell érteni, akik természetesen nincsenek minden esetben azonos oldalon és azonos véleményen.
De meggyőződésem egyetlen oldal érdekét sem sértette volna, vagy sértené, ha a település önkormányzatának képviselői napirendre tűzné a javaslatot, ami nem volt más, mint

„ … azt kellene a Polgármesteri Hivatalban megszavazni, hogy a települési honlapra érkező javaslatokat, valaki hivatalosan a testület elé tárja.”

Természetesen lehet finomítani az elképzelésen.
Le kell e szűkíteni, csak a települési honlapra az információs híd egyik alkotó elemét?  
Legyen e és ki legyen ez a bizonyos információs ombudsman a településen?
És folytathatnám…

És persze, az is kérdés, hogy ez a testület végre komolyan gondolja e, egyáltalán felkészült e a demokrácia fogadására és beépítésére a hétköznapokba, vagy valami  agyonmagyarázott, fars és helyi változatát képzelik el e komplex, emberséget meghatározó csomag tartalmának?

De legalább megindulna egy helyes és értékes párbeszéd az oldalak között…
Ki lesz erre vevő a hatalom birtokosai - gyakorlói közül?