2011. március 11., péntek

IX. HÍRLEVÉL - 2011. március 11.


 Erdélyi István:
CSAK AZ IGAZAT A DÉLEGYHÁZI MUTYIFALVÁRÓL
című blog
elmúlt heti áttekintése
Tisztelt Fórumozó!
Hiszek abban, hogy
- esetenként más és más véleményünk ellenére –
Ön bízik abban, hogy együtt, érdeklődése és segítsége mellett, hadat üzenhetünk a műveletlenségnek, a gyávaságnak, az önhittségnek, a gyengeségnek, a kiábrándultságnak.
A
CSAK AZ IGAZAT A DÉLEGYHÁZI MUTYIFALVÁRÓL
ELNEVEZÉSŰ BLOGOM
nyitott arra, hogy az Ön szabad véleményét mások is elolvashassák.
Látogatottsága
megnyitása óta – kilenc hét alatt – 6 146 volt.
2011. januárban 180 blogbejegyzés volt,
2011. februárban 73,
2011. márciusban, a mai napig
14 blog - bejegyzés látott napvilágot.
Magyarországon túlmenően, 
14 országban,
az
Amerikai Egyesült Államokban, Ausztriában, Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Írországban, Kanadában, Lengyelországban, Németországban, Norvégiában, Szerbiában, Szingapurban, Törökországban és Ukrajnában
alakult ki egy stabil érdeklődési tábor.
Már kilenc saját weblap és hét blog is
folyamatosan átveszi a megjelent anyagokat,
dokumentum műsorokat.
E Hírlevelet angol nyelven küldöm el a külföldi címlistán szereplőknek.
Visszatekintve tehát… Lapozzon vissza, ha érdekli…
március 4 - én
A MAGYAR KAPITALIZMUS DISZKRÉT BÁJA… ÉS MUTYIFALVA KÖRÖN KÍVÜL?
című írásban azt a kérdést feszegettem, vajon miért is volt részrehajló módon, - a buta tudatlanságot védve - érthető, ha a polgármester hónapokkal ezelőtt egy felvetésemre, határozottan közölte, az önkormányzati testület semmiféle szociológiai feltérképezést nem tervez Délegyháza, jobban mondva Mutyifalva lakósainak körében.
  március 5 - én
GYÁSZOLOM BOHÓCFALVA KERESZTAPJÁNAK VÁGYÁT A HŰSÉGRŐL…
című bejegyzésben ironikus hangnemben a minőség győzelmének neveztem – úgymond – meggyászoltam,
 a Mutyi Makogók Duóját, a lekötelezetten tehetségteleneket, a tapsolókat, a bakizókat, a primitívségek szülőit, a makogókat, a némán ordibálókat, a kempingbérlőket, a félautomata szemétgyűjtő feltalálóit, a Szellemi Mélyország polgárait, az intim pillanatokba beavatót, a családi hónalj szagot szélnek eresztőket, a kulcslyukon besurranókat, az Ön - és közsajnáltató versfaragókat, a baltakezű simogatókat… És emlékeztettem a hatalom gyakorlóit, hogy Kelendő árucikk a lojalitás… Ma ehhez, holnap ahhoz… Ma még a jelenlegi polgármester kondérjánál állnak sorba, onnan kanalazgatják a Júdás levest,  de mi lesz,  ha kifogy a kondér  és új kondérba, új szakács több húst tesz a  pörköltbe?

MEGOSZTANI ÉS URALKODNI…
címmel abból az alkalomból jelent meg a blog, hogy megjelent Mutyifalva újságja.
Minőségére kár lett volna szót vesztegetni, de érezni lehetett belőle a szándékot, hogy a  megosztani és uralkodni - szándék kikandikál minden sorából. És megkérdeztem, mi értelme van egymás ellen ugrasztani az üdülővel rendelkezőket az állandó lakosokkal, vajon mennyire megalapozott mutyigyanús haladásnak nevezett helyben topogásban pénzt követelni az üdülőktől? Ki válaszol arra még a pénzkövetelés előtt, hogy nekik mi közük az óvodához, a nem ide fizetett útadóhoz, ha se a gyerekük, se az unokájuk nem kötődik ily módon ahhoz a településhez, ahol csak nyaralnak, ahol a település nem fürdőhelyeiről, hanem tiltó tábláiról nevezetes, amelynek pontosan az üdülő területén se kábel TV, se profi internet szolgáltatás, egy újságos, egy könyvesbolt, de egy szeméttartó  és még WC. sincs... Ahol évtizedekkel lemaradt a helyi közművelődés, a helyi könyvtár, ahol a fiataloknak még egy klubjuk sincs...  Ahol érvényesülhet a polgármester szellemi diktatúrája, ahol némák gyülekezete a választott testület... 
 március 6 - án
MÉG VESZNEK LEVEGŐT A SÉRTŐDÖTTEK…
című írásban kérdések sorakoznak… Vajon a helyi lakosok, miért félnek feltenni kérdést, alá írni nevűket? Miért családi kupaktanácson döntik el, megéri e hozzá szólni? Miért helyezik mérlegre a helyi diktatúra által tehető ellenlépéseket saját becsületességükkel. Miért nem akarják még tudni, mit jelent az átláthatóság  és a színjáték közötti különbség? A csókosok  miért nevezik  a becstelenséget becsületnek? Miféle rejtett kockázat az elszámoltatás?
március 6 - án
IDÉZET
című blogban egy olyan e-mail tartalmát adtam közzé név nélkül, mert, aki írta, nem hatalmazott fel nevének közlésére, mely további munkára buzdít… " Bizony lehet kavarni a vizet, ebben a Tavakkal körülvett kis faluban. Köszönet érte, mi gyáva ott lakók, vagy ott üdülök nevében. Jobb sorsra érdemes közösség volt. Én már csak ösmerem. 15 évig voltam meghatározó vezetője a községben működő nagyvállalatnak. Kavicsbánya Vállalat Délegyházi Üzemének.  Láttam lerombolni egy csodálatos közösséget. Személy szerint ismerve 1 kivétellel a szóban forgó "Társaságot". Volt köztük beosztottam is. Kívánom, munkásságoddal nyisd fel a roppant csodás, de gyáva közösség szemét. Kívánok hozzá bátorságot."
 március 8 - án
MINŐSÉG GÖRBE ISTVÁN MÓDRA
című írásban arra gondoltam az olvasottak alapján, miszerint Görbe István, nyugalmazott rendőr, a helyi képviselő testület választott tagja, a Szociális Bizottság Elnöke kár volt, hogy megszólalt ( égetve Délegyházát ) a helyi Polgárőrség gyűlésén, szóval hogy közzé adom azt a hangfelvételt, amelyben Görbe István a helyi rádióban, alkalmatlanságát bizonyító módon szólalt meg, tette közzé tudatlanságát.
 március 9 – én
TERÉVÁROSBAN SZÜLETETT MUTYIFALVA
címü írás egy nemvaloszolni nick nevű hozzászóló kérdése nyomán született, miszerint nem érzek azonosságot, a hatodik kerületi visszaélések gyanúja és Délegyháza – Mutyifalva úgynevezett mutyi ügyei között? Vagy gyáva vagyok ahhoz, hogy néven nevezzem a gyereket? És felsorolt nyolc – tíz olyan esetet, amelyek véleménye szerint megalapozzák kérdését. Nem tudtam arra válaszolni, hogy vajon kimeríti e a nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés jogi tényét az, hogy Délegyháza Önkormányzati testülete milyen tartalmú költségvetést fogadott el? Nem tudtam arra sem válaszolni, hogy vajon nem köthető e a hűtlen gazdálkodás jogi tényállásához a tény, hogy a testület – véleményem szerint megalapozatlanul és részrehajlóan – enyhén szólva, aggályos gazdaságossági szempontokkal magyarázva, - véleményem szerint - jogtalanul, részrehajlóan, protekcionosta módon , előnyt biztosított egy kemping folyamatos bérleményére vonatkozóan. Mert, hogy nem függesztette fel a bérleti jogviszonyt, az biztos. Ahogy az is, hogy nem nyilvánította a bérlő hibájából semmisnek a bérleti jogviszonyt, továbbá, hogy nem írt ki új és esetleg a településnek kedvezőbb bevételt jelentő pályázatot a kemping  bérleményére vonatkozóan, az is biztos. Bennem is kérdésként fogalmazódott meg, hogy vajon miféle jól felfogott szubjektív érdek vezényli a polgármestert, az alpolgármestert, valamint az egyik helyi képviselőt, akik mindhárman az elő testületnek is tagjai voltak, hogy hallgatásra ítéljék a múltat?  És vajon nem elgondolkodtató, hogy az elismert és tisztességes, szakképzett gazdasági szakember – Válóczi Tünde helyi képviselő, - a közvetített testületi ülésen elhangzottak alapján – miért nem tette szóvá e gazdasági anomáliák minimum kivizsgálás szintű igényét?
 
március 10 – én
adtam közzé, hogy   
el kezdett működni
 A HÍREK BERGENGÓCIÁBÓL, A HEGYEKEN IS TÚLRÓL,
AZAZ A BUKÁSOK TÖRTÉNETE  
című levelek ládája,
amely elvileg két olyan eseményről szóló tudósítás Bergengóciából, ahol öngólt kapott az anti demokratikus helyi hatalom. Az egyik Bergengócia Őrségének választási eseménye, ahol megjelent a Főegér, az Alegér és a Hóhér is. Ahol némi fajra - vajazás, sorozatos bukta szavazást eredményező, szóhasmenés demagógiájába öltöztetett generációs küzdelem eredményeként, öngólt rúgtak Bergengócia hatalmának jelen levő képviselői.
És némi örömmel konstatáltam,
hogy a szavakba és betűkbe öntött hálaadomány, a velőig nyalás, a nap minden percében beosonó – én csak jót akarok – lepelbe bújtatott hírtovábbítás,
továbbá,
a primitív dadogásba rejtett, proli álruhába csomagolt buta vigyor, a csakazértis megmutatom – balett képviselői enyhén szólva félre álltak Bergengócia szócsövétől.
 március 11 – én
 A HIBA VAJON HOL VOLT?
 címmel nyilvánosan nagyon leszidtam a csúcskategóriába tartozó számítógépemet, mert előtte egy nappal, 37 perccel a kezdés után egyszerűen nem volt hajlandó közvetíteni a 16.00 órakor elkezdődött Testületi ülést.

Köszönöm eddig érdeklődését.
Ha véleménye van és szeretné közzé adni,
e blog rendelkezésére áll.

Amennyiben nem tart igényt e Hírlevélre, kérem, jelezzen vissza a riporter@invitel.hu e-mail címre. 
Ez esetben a későbbiekben nem zavarom Önt.
Tisztelettel:
Erdélyi István